Landgoed Oldruitenborgh

Landgoed Oldruitenborgh – Hampshire Classic te Vollenhove is gevestigd in een historische stadshavezate.

Landgoed Oldruitenborgh ligt in Vollenhove, in de kop van Overijssel.
De verlengde gevel ten westen van de ingangspartij kreeg acht vensters van gelijke vorm.
Door de verwijdering van het bestaande onregelmatige patroon van vensters en deuren ontstond een zeer langgerekt gevelfront.
Het vertrek ten westen van de hal werd met een raambreedte vergroot door de westelijke muur te verplaatsen.

Landgoed Oldruitenborgh – Hampshire Classic te Vollenhove is gevestigd in een historische stadshavezate. Het ommuurde landgoed bevindt zich in een Engels landschapspark waarin naast het hoofdgebouw ook bijgebouwen staan, zoals het Koetshuis en de Oranjerie. De oude elementen van de havezate zijn perfect gecombineerd met de moderne gemakken van tegenwoordig. De 20 hotelkamers bevinden zich in het hoofdgebouw evenals enkele stijlkamers waaronder de Trouwsalon. Voor ontbijt, lunch en diner is het een kleine 2 minuten wandelen naar de Oranjerie die zich midden op het landgoed bevindt. In deze sfeervolle ruimte geniet u volop van culinaire hoogstandjes. Het is bovendien een ideale locatie voor een heerlijke high tea. Het hotel beschikt verder over fietsverhuur en gratis parkeergelegenheid.

Het huis bestond oorspronkelijk uit een oost-west gerichte vleugel met aan de zuidoostzijde een korte, wat lagere aanbouw.
De langgerekte vleugel had twee vertrekken die van elkaar gescheiden waren door een muur met een stookplaats aan weerskanten.
De indeling van het oostelijke deel van de vleugel, bestaande uit een overwelfde kelder, een daarboven gelegen kamer en
een zolderruimte met een gemetselde gotische schouw, is nog zoals toen. Het westelijke deel van de vleugel,
waar nu de trouwzaal en hal zijn, was ten dele onderkelderd.Om het huis in westelijke richting te kunnen uitbreiden werd in 1962 het grote, dwars staande bouwhuis uit de 18e eeuw gesloopt.
Het landhuis is eind 14e eeuw gebouwd. Landgoed Oldruitenborgh is een oude havezate. Er is een Engelse landschapstuin aangelegd in het begin van de 19e eeuw en in 2010 helemaal gerestaureerd.
De havezate is gesticht in het laatste kwartaal van de 14e eeuw door Egberts Pelgrim van den Rutenberghe, schout van Vollenhove. Bij de restauratie in 1962 bleek het huidige gebouw het overblijfsel van een laatmiddeleeuws huis dat waarschijnlijk in de tweede helft van de vijftiende eeuw werd gebouwd. Er zijn diverse grote verbouwingen geweest, in 1656, 1803, 1947 en 1962. In 2006 is het verbouwd tot hotel, restaurant, vergaderlocatie en trouwlocatie voor feesten en partijen.

De stijlvolle kamers van Landgoed Oldruitenborgh – Hampshire Classic zijn voorzien van televisie, draadloos internet, bureau, zitje en een badkamer met douche, toilet en föhn.

Maak tijdens uw verblijf op Landgoed Oldruitenborgh – Hampshire Classic een mooie wandeling door het Engelse landschapspark. Uitgebreidere wandel- en tevens fietsmogelijkheden vindt u in het nabijgelegen Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het prachtige landschap gekenmerkt zich door moerasbossen en rietlanden. Het is tevens een aanrader om per kano het gebied te verkennen. Vanuit het hotel liggen diverse aantrekkelijke plaatsen die het bezoeken waard zijn. Zo biedt het pittoreske dorp Giethoorn met zijn vele bruggetjes en waterwegen mogelijkheden voor rondvaarten en bezoeken aan cultureel erfgoed. Heeft u zin om te shoppen dan gaat u naar Meppel of Zwolle.

Adres: Groenestraat 24, 8325 AZ Vollenhove
Telefoon: 0527 244 600
Meer informatie