Landgoed Fogelsangh State

Fogelsangh State, gebouwd in 1646, is een opengesteld particulier buitenhuis. Alle kamers laten u prachtige stukken van de Van Iddekinge Collectie zien.

Fogelsangh State, gebouwd in 1646, is een opengesteld particulier buitenhuis. Alle kamers laten u prachtige stukken van de Van Iddekinge Collectie zien: koper in de keuken, beddengoed in de slaapkamers, zilver en kristal, kinderspeelgoed, prachtige kabinetten , secretaires, enz. Daarnaast herbergt het huis een aantal schilderijen, meubels, oude kaarten, spiegels, klokken, e.d. die al sinds de 18de en 19de eeuw tot het familiebezit behoren.
Naast de museale functie van Fogelsangh State, worden er in de sfeervolle ambiance van dit huis regelmatig culturele, muzikale en educatieve evenementen georganiseerd. Als gemeentelijke trouwlocatie is de state zeer in trek; bruidsparen geven elkaar in de eeuwenoude eetzaal het ja-woord en de omgeving van het huis en het prachtige Veenkloosterbos vormen een ideaal decor voor de fotoreportage. Het Veenkloosterbos, rond 1840 aangelegd, is een echt wandelbos. U bent er welkom!

Website: http://www.fogelsangh-state.nl/

Adres: Kleasterwei 3
9297 WR Veenklooster
Friesland