Landgoed Eysinga State

Het landgoed vormt een ideale uitvalsbasis voor rustzoekers, fietsers, zeilers, kanovaarders, wandelaars en vissers. Het landgoed omvat 400 ha, waarvan 13 ha recreatieterrein en ligt temidden van de Friese meren.

Landgoed Eysinga-State ligt op de zandgronden midden in het Friese merengebied. Kenmerkend voor het landgoed zijn de bossen met z’n eeuwenoude eiken, beuken, grove dennen en sparren. Aan de rand van deze bossen ligt het recreatiegedeelte. Ditbestaat uit een terrein met luxe vakantiehuizen en een gedeelte met roene, beschutte kampeerterreintjes. Tevens is er een natuurkampeerterrein in de bossen.

Het landgoed omvat 400 ha, waarvan 13 ha recreatieterrein en ligt temidden van de Friese meren. Een grote bron van vermaak is de zwem- en recreatievijver, welke centraal op het terrein ligt. Ook centraal staat een karakteristieke Friese boerderij, waarin zich thans een restaurant, een bar en een kampwinkel bevindt.

Het landgoed vormt een ideale uitvalsbasis voor rustzoekers, fietsers, zeilers, kanovaarders, wandelaars en vissers. Golfen kan op de naastgelegen 18-holes golfbaan. In de directe omgeving zijn prachtige fietsmogelijkheden door het Friese landschap. Ook zijn er historische en gezellige stadjes te bezoeken. Vanaf het landgoed kan men kanoën naar de Friese meren. Kano’s zijn te huur.

Website: http://www.eysingastate.nl/

Adres:Kleasterwei 3, 9297 WR Veenklooster, Friesland