Landgoed Vollenhoven

Op Landgoed Vollenhoven staan gastvrijheid, exclusiviteit en flexibiliteit centraal.


Op Landgoed Vollenhoven staan gastvrijheid, exclusiviteit en flexibiliteit centraal.
Of u nu komt wandelen, de Tuindagen bezoekt, een ruimte huurt voor een bijzondere gelegenheid of uw groente uit de moestuin koopt, het is allemaal mogelijk.
Het Landgoed Vollenhoven in De Bilt in de provincie Utrecht is een fraai voorbeeld van een van de eerste buitenplaatsen van de Stichtse Lustwarande. Het landgoed werd rond 1800 in de Engelse landschapsstijl ontworpen en is sindsdien weinig veranderd. Vollenhoven is daardoor een van de weinige Nederlandse landgoederen waar veel oorspronkelijke elementen bewaard zijn gebleven. In 1997 is Vollenhoven beschermd monument geworden.

Het landgoed wordt ook wel “de parel van de Stichtse Lustwarande” genoemd. Velen zijn bekend met het “Grote Huis”. Maar het landgoed heeft nog veel meer te bieden. Zo zijn er een oranjerie en een koetshuis en is er een ijskelder. De prachtige tuinen geven de ontwikkelingen weer tussen begin 1800 en nu. De originele tuinen en gebouwen zijn veelal bewaard gebleven, waaraan nieuwe, moderne details werden toegevoegd.
Meer informatie